Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberpaj, gluten och laktosfri

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Späd, färsk rabarber smakar sol och sommar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman mjölmix och socker. Finfördela fettet i blandningen. Tillsätt vattnet när massan är grynig och forma till en deg.
  2. Ugn 225 grader.
  3. Låt degen vila i kylskåp ca 30 minuter. Tryck ut degen i ett tunt lager i en pajform, 22-23 cm i diameter. Ha lite extra mjölmix till hands om degen kladdar. Nagga botten med en gaffel.
  4. Förgrädda pajskalet på mittfalsen i ugnen i 15 minuter.
  5. Vänd rabarberbitarna i det sockrade potatismjölet. Vispa upp ägget och blanda med vaniljsocker och crème fraiche.
  6. Fördela rabarberbitarna i pajskalet och häll äggsmeten över. Fortsätt grädda ca 15 minuter till. Ät pajen ljum eller avsvalnad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.