Späd, färsk rabarber smakar sol och sommar.
Instruktioner
- Blanda samman mjölmix och socker. Finfördela fettet i blandningen. Tillsätt vattnet när massan är grynig och forma till en deg.
- Ugn 225 grader.
- Låt degen vila i kylskåp ca 30 minuter. Tryck ut degen i ett tunt lager i en pajform, 22-23 cm i diameter. Ha lite extra mjölmix till hands om degen kladdar. Nagga botten med en gaffel.
- Förgrädda pajskalet på mittfalsen i ugnen i 15 minuter.
- Vänd rabarberbitarna i det sockrade potatismjölet. Vispa upp ägget och blanda med vaniljsocker och crème fraiche.
- Fördela rabarberbitarna i pajskalet och häll äggsmeten över. Fortsätt grädda ca 15 minuter till. Ät pajen ljum eller avsvalnad.
Publicerat den
22 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar