Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberpaj i långpanna

 
Skriv ut

Servera pajen avsvalnad med vaniljsås eller glass

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjölet, matfettet och vatten i en skål eller matberedare. Arbeta snabbt ihop degen. Låt den vila i kylskåpet mins 30 min. Linda in den i plastfolie så torkar inte ytan.
  2. Kavla eller platta ut degen. Spara en bit deg att garnera med. Klä botten och kanterna i en långpanna. Nagga degen. Grädda pajbotten i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 15 min.
  3. Smält matfettet till fyllningen. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp eller för hand. Tillsätt mjölet och matfettet.
  4. Fördela raberskälkarna i det förgräddade pajskalet och häll över smeten. Smula över resterande deg över fyllningen och grädda pajen i 200 grader i 20 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.