Rabarberpajer med smak av kanel och kardemumma
Instruktioner
- Ugn 200°
- Skala bort den yttersta, tunna ytan på rabarberstjälkarna och skär dem i små bitar.
- Lägg rabarber och socker i en kastrull, häll i vatten och rör om. Koka på svag värme i 5–10 minuter, eller tills rabarbern mjuknat. Smaka av och tillsätt eventuellt lite mer socker om så önskas.
- Blanda mjöl, socker, bakpulver, kanel, kardemumma och salt i en bunke. Tillsätt smält smör och blanda kraftigt tills du fått en slät och fin pajdeg.
- Tryck ut degen i smorda pajformar och grädda i ca 10 minuter.
- Blanda crème fraiche och vaniljsocker. Fördela rabarbern jämt i pajformarna och toppa med crème fraiche. Grädda ytterligare ca 10 minuter med ugnen på grilläge.
- Lycka till!
Publicerat den
5 maj 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mums! Gott att koka ihop rabarbern med socker! Tog lite mer creme frache för att det skulle täcka över all rabarber. Kommer defenitivt att göras igen!