Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberpaj med extra allt

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Rabarberpajer med smak av kanel och kardemumma

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200°
  2. Skala bort den yttersta, tunna ytan på rabarberstjälkarna och skär dem i små bitar.
  3. Lägg rabarber och socker i en kastrull, häll i vatten och rör om. Koka på svag värme i 5–10 minuter, eller tills rabarbern mjuknat. Smaka av och tillsätt eventuellt lite mer socker om så önskas.
  4. Blanda mjöl, socker, bakpulver, kanel, kardemumma och salt i en bunke. Tillsätt smält smör och blanda kraftigt tills du fått en slät och fin pajdeg.
  5. Tryck ut degen i smorda pajformar och grädda i ca 10 minuter.
  6. Blanda crème fraiche och vaniljsocker. Fördela rabarbern jämt i pajformarna och toppa med crème fraiche. Grädda ytterligare ca 10 minuter med ugnen på grilläge.
  7. Lycka till!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • annalu 18 maj 2010

    Mums! Gott att koka ihop rabarbern med socker! Tog lite mer creme frache för att det skulle täcka över all rabarber. Kommer defenitivt att göras igen!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.