Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberpaj med havretäcke

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Det finns inget lättare recept på god rabarberpaj!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
  2. Skala och skär sedan rabarberna i tunna skivor, cirka fem millimeter. Häll ner skivorna i en smord, ugnssäker form. Blanda mjöl, socker och havregryn i en bunke. Häll det sedan över rabarberna.
  3. Hyvla skivor av kylskåskallt smör och lägg på grynblandnigen på rabarberna. Det är viktigt att smöret täcker ordentligt, annars är det lätt att det bränns. Lägg gärna smörskivorna omlott.
  4. Ställ in formen i ugnen i ungefär 30 minuter, eller tills ytan är gyllenbrun. Servera varm med vaniljkräm.
  5. Pajen är även god på andra frukter, som till exempel jordgubbar. Det är också väldigt gott att blanda flera olika frukter i samma paj.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lenaingdahl 22 juni 2013

    Kan verkligen rekommendera detta recept! Jättegod och enkel! LenaI

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.