- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Det finns inget lättare recept på god rabarberpaj!
Instruktioner
- Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
- Skala och skär sedan rabarberna i tunna skivor, cirka fem millimeter. Häll ner skivorna i en smord, ugnssäker form.
Blanda mjöl, socker och havregryn i en bunke. Häll det sedan över rabarberna.
- Hyvla skivor av kylskåskallt smör och lägg på grynblandnigen på rabarberna. Det är viktigt att smöret täcker ordentligt, annars är det lätt att det bränns. Lägg gärna smörskivorna omlott.
- Ställ in formen i ugnen i ungefär 30 minuter, eller tills ytan är gyllenbrun. Servera varm med vaniljkräm.
- Pajen är även god på andra frukter, som till exempel jordgubbar. Det är också väldigt gott att blanda flera olika frukter i samma paj.
Publicerat den
25 mars 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Kan verkligen rekommendera detta recept! Jättegod och enkel! LenaI