Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberpaj med jordgubbar

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Att kombinera rabarbern med jordgubbar och kanel har jag lärt mig från min mor – som lärde sig detta i USA. En helt underbar kombination som jag verkligen rekommenderar. Och rabarbern bara växer...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg smör, socker, vetemjöl och äggula i matberedaren. Kör till det bildas en degboll. Du kan självklart göra degen för hand. Tryck ut degen i botten på formen. Förgrädda i ugnen, ca 10 minuter.
  2. Skala och skär rabarber i ca 2 cm bitar. Varva rabarberbitarna och de skurna jordgubbarna med en blanding av socker och potatismjöl. Smaksätt med kanel. Lägg fruktblandningen i pajskalet, strö över "smulorna" och grädda i 200 grader i 30-40 minuter.
  3. Servera ljummen eller kall, med glass eller turkisk/grekisk yoghurt.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Jwanaa 24 april 2010

    Låter jätte gott! Får man använda frysta jordgubbar?? Kram Jwana :)

  • samoni 23 augusti 2010

    Fantastiskt god 2 smaker som passar ihop, gjorde även med rabarber och blåbär inte dummt alls.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.