Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberpaj med kolaglasyr

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Den här kakan bakar jag alltid i rabarbertider! Men den går också bra att göra på djupfrysta rabarber. Kolaglasyren är en perfekt brytning mot den syrliga rabarbern, jättegott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner smält, svalnat smör och mjölet i äggsmeten. Häll smeten i en springform med löstagbar kant (ca 25 cm i diameter och tryck ner rabarberbitarna i smeten.
  2. Grädda kakan i ca 30 minuter i 175 grader (den ska vara lite mer än "halvklar"). Medan kakan är i ugnen kokas kolaglasyren. Blanda ihop alla ingredienser i en kastrull och koka ca 15-20 minuter. Bred på glasyren på kakan, sätt in i ugnen igen i ca 10 minuter tills kakan är helt klar.
  3. Låt svalna, ät och NJUT!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.