Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberpaj med kolasmak

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Prova denna goda vaiant av den klassiska rabarberpajen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl, havregryn och farinsocker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det med fingrarna så att det blir en grynig massa.
  2. Smöra en ugnssäker form. Skölj och skiva rabarbern, lägg den i formen. Smält en matsked smör i en kastrull och rör ner sirap och socker. Värm försiktigt under omrörning tills sockret är smält. Blanda i vaniljen. Häll kolan över rabarbern och vänd rabarbern så den blir täckt.
  3. Smula sedan pajdegen över rabarbern och sätt in pajen i ugnen i cirka 20 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • monfo 10 maj 2010

    mycket god, denna paj kommer jag göra många gånger! Ska även testa med syrliga äpplen när rabarbern tar slut

  • Claristar 31 maj 2010

    Nu har jag testat denna paj. Tyvärr är det inget vi kommer att göra igen.- Tyckte pajen blev alldeles för blaskig och liknade mer en soppa med täcke på. Tyckte inte att det smakade så mycket kola.

  • DanCus 30 juni 2010

    Den mest underbara rabarberpaj jag ätit!!! Har gjort den några gånger redan, och den går verkligen hem hos alla som smakar. Kolasåsen är ju även underbar som tillbehör till glass - mums!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.