Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberpaj med krämig fyllning

Rabarberpaj är en riktig sommarfavorit och äts med fördel i början på sommaren när rabarbern har spröda, tunna stjälkar. Rabarberpaj kan göras på en mängd olika sätt och med olika fyllningar. Eftersom att rabarbern i sig är syrlig, är den barnsligt god tillsammans med söta smaker. Prova att tillaga en rabarberpaj med krämig fyllning gjord på mandelmassa och creme fraiche eller grädde. Långt ifrån kalorisnål men oemotståndligt god! Föredrar du din rabarberpaj knäckig är ett lager tosca på toppen magiskt gott. Du kan också göra en rabarberpaj med maräng och kombinera det bästa av allt i en och samma bakverk – syrligt, sött, krämigt och krispigt!


Ugn: 200º. Finfördela smöret i mjöl och socker till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop till en deg. Lägg den kallt att vila ca 30 minuter. Tryck ut degen i en pajform, gärna...

6-8
10

1. Finfördela smöret i mjöl och socker till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop till en deg. Detta går lätt som en plätt i matberedaren. Lägg degen kallt att vila i ca 30 min. 2....

1

Blanda de torra ingredienserna till degen, tillsätt det smälta smöret och rör ihop till en smulig deg Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter Skala rabarbern om det behövs Blanda rabarbern...

50 min
8
1

Hacka snabbt samman ingredienserna till mördegen. Tryck ut 2/3 av degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Ställ formen och den sparade degen i kylskåp 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Visp...

6-8

1, ”Sirapen”. Koka ihop vatten och socker på medelvärme i en kastrull. Tillsätt citronskal. Sänk värmen och låt koka ca 10 min. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt 1,5 msk färskpressad citro...

20
1

Ugn: 225° Finfördela kylskåpskallt margarin i mjölmix blandad med salt. Vispa upp 1 ägg och blanda med den gryniga massan. Forma en rund bulle av degen och kavla ut den till en platta, lagom för en...

4-6

Skölj, ansa och skär rabarbern i bitar och lägg i en ugnssäker form. Strö över potatismjölet och skaka formen så att potatismjölet fördelas över bitarna. Blanda socker, vetemjöl och bakpulver. Rör...

30 min
6
66

Sätt på ugnen på 200 grader Finhacka chilin och fräs den i oljan i en djup kastrull. Hacka löken, purjolöken och vitlöken fint. När chilin har fräst i ca 1 minut, tillsätt löken och sänk värmen någ...

1 h
6-8
42

Finfördela jästen i en bunke. Ljumma mjölken till 37º C. Rör ut jästen i lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, oljan och saltet. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta till en smidig deg. Jäs...

16
34

Strimla kycklingen och stek den i smör, krydda med salt och peppar. Klipp ner bacon i mindre bitar och stek, låt rinna av på hushållspapper. Fräs champinjonerna. Lägg över kyckling, champinjoner...

45 min
4
27

Ugn 175° Skölj och skär rabarbern i bitar. Lägg den i en smord pajform. Smält smöret i en kastrull och rör ner havregryn, mjöl, bakpulver, socker, grädde och sirap. Bred blandningen över rabarb...

6
15

Knåda ihop pajdegen och platta ut i en pajform. Låt den stå kallt under tiden du gör fyllningen. Strimla och bryn kycklingen så att det inte finns någon rosa saft kvar i den. Tillsätt den hackade...

1 h
6
12

Börja med att lägga ut tre brödskivor som botten. Lägg resten av skivorna ovanpå och skär ut en rund tårta. Fyllning 1:Låt tonfisken rinna av. Mosa den och rör sedan samman den med majonnäs, kavi...

10-12
11

Sätt ugnen på 225 grader Ansa filéerna och skär dem längsgående bitar. Salta och peppra. Hetta upp hälften av smöret och fräs kycklingbitarna. Klipp baconet i bitar. Stek det knaprigt och låt det ri...

4
10

Börja med att tärna kycklingen i munsbitar, lägg kycklingen i den smörade stekpannan, salta och peppra. Medans kycklingen steks koka då pastan. När kycklingen är färdig, lägg då i peston och rör r...

5
10

Lägg fisken i en ugnsform, salta och peppra på fisken. Blanda Crème Bonjour, dill, lättcrème fraiche och riven ost i en bunke. Smeta över hela blandningen på fisken och strö över ett tunt lager med r...

1 h
5
9

Bryn köttfärs och vitlök. Tillsätt tomatsoppa, salt ,socker och peppar. Låt det puttra i 10 minuter. Koka pastan. Blanda alla ingredienserna till ostkrämen i en bunke. Placera pastan i en ugnsfo...

4
9

Skär kasslern i tärningar. Dela svampen i så stora bitar som du vill ha dom. Strimla paprikan och purjolöken. Bryn kasslern och svampen i stekgrytan eller i en traktörpanna. Blir det mycket vätska ut...

4
9

Koka upp buljongen. Lägg i broccolin och koka ca 2 minuter. Lyft upp broccolin och lägg över i ugnsform. Blanda crème fraiche och buljongen. Koka samman. Drag kastrullen från plattan och bl...

15 min
4
8

Smält matfettet. Tillsätt mjölk och värm till 37grader. Smula ned jästen i degbunken och rör ut den i lite av degspadet. Tillsätt resten av spadet, saffran, kesella, sirap, ägg och salt. Arbeta in m...

8

Skala och koka potatisen. Låt den kallna och skär den i små tärningar. Låt matjessillen rinna av och skär den i mindre bitar. Skölj och hacka purjolöken, hacka dillen. Riv osten fint. Blanda allt med...

14-16
8

Koka pastan enl anvisning på förpackningen, skölj i kallt vatten. Klipp baconen i bitar, ca 2 cm. Stek knaprigt. Torka bort fett Tips! Ta en tallrik, lägg papper på, sen lägger du baconen på papp...

30 min
4-5
8

Skär laxskivorna i cirka 2 centimeter breda strimlor. Bryn laxstrimlorna i olivolja i en het panna. Laxen kommer till viss del falla i bitar, det är helt i sin ordning. Lägg den brynta laxen på...

4
8

Blanda ihop och pressa ut degen i en pajform som är ca 25 cm diameter. Skiva jordgubbarna och lägg dem i pajskalet. Blanda ihop de övriga ingredienserna och hjäll över jordgubbarna. Grädda i ugn...

8

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.