Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberpaj med krämig fyllning

Rabarberpaj är en riktig sommarfavorit och äts med fördel i början på sommaren när rabarbern har spröda, tunna stjälkar. Rabarberpaj kan göras på en mängd olika sätt och med olika fyllningar. Eftersom att rabarbern i sig är syrlig, är den barnsligt god tillsammans med söta smaker. Prova att tillaga en rabarberpaj med krämig fyllning gjord på mandelmassa och creme fraiche eller grädde. Långt ifrån kalorisnål men oemotståndligt god! Föredrar du din rabarberpaj knäckig är ett lager tosca på toppen magiskt gott. Du kan också göra en rabarberpaj med maräng och kombinera det bästa av allt i en och samma bakverk – syrligt, sött, krämigt och krispigt!


Ugn: 200º. Finfördela smöret i mjöl och socker till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop till en deg. Lägg den kallt att vila ca 30 minuter. Tryck ut degen i en pajform, gärna...

6-8
10

1. Finfördela smöret i mjöl och socker till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop till en deg. Detta går lätt som en plätt i matberedaren. Lägg degen kallt att vila i ca 30 min. 2....

1

Blanda de torra ingredienserna till degen, tillsätt det smälta smöret och rör ihop till en smulig deg Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter Skala rabarbern om det behövs Blanda rabarbern...

50 min
8
1

Hacka snabbt samman ingredienserna till mördegen. Tryck ut 2/3 av degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Ställ formen och den sparade degen i kylskåp 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Visp...

6-8

1, ”Sirapen”. Koka ihop vatten och socker på medelvärme i en kastrull. Tillsätt citronskal. Sänk värmen och låt koka ca 10 min. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt 1,5 msk färskpressad citro...

20
1

Ugn: 225° Finfördela kylskåpskallt margarin i mjölmix blandad med salt. Vispa upp 1 ägg och blanda med den gryniga massan. Forma en rund bulle av degen och kavla ut den till en platta, lagom för en...

4-6

Finfördela jästen i en bunke. Ljumma mjölken till 37º C. Rör ut jästen i lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, oljan och saltet. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta till en smidig deg. Jäs...

16
34

Sätt ugnen på 225 grader Ansa filéerna och skär dem längsgående bitar. Salta och peppra. Hetta upp hälften av smöret och fräs kycklingbitarna. Klipp baconet i bitar. Stek det knaprigt och låt det ri...

4
10

Börja med att tärna kycklingen i munsbitar, lägg kycklingen i den smörade stekpannan, salta och peppra. Medans kycklingen steks koka då pastan. När kycklingen är färdig, lägg då i peston och rör r...

5
10

Lägg fisken i en ugnsform, salta och peppra på fisken. Blanda Crème Bonjour, dill, lättcrème fraiche och riven ost i en bunke. Smeta över hela blandningen på fisken och strö över ett tunt lager med r...

1 h
5
9

Smält matfettet. Tillsätt mjölk och värm till 37grader. Smula ned jästen i degbunken och rör ut den i lite av degspadet. Tillsätt resten av spadet, saffran, kesella, sirap, ägg och salt. Arbeta in m...

8

Skala och koka potatisen. Låt den kallna och skär den i små tärningar. Låt matjessillen rinna av och skär den i mindre bitar. Skölj och hacka purjolöken, hacka dillen. Riv osten fint. Blanda allt med...

14-16
8

Koka pastan enl anvisning på förpackningen, skölj i kallt vatten. Klipp baconen i bitar, ca 2 cm. Stek knaprigt. Torka bort fett Tips! Ta en tallrik, lägg papper på, sen lägger du baconen på papp...

30 min
4-5
8

Koka ihop såsen och sjud fisken däri i några minuter. Tiden beror på vilken typ av fisk ni valt och hur stora bitarna är....

4
6

Tina fisken såpass att den går att skära i bitar. Koka ihop alla ingredienser till såsen och lägg ner fisken. Sjud ca 5 min....

2-3
5

Dela kycklingfiléerna i kuber. Skala och tärna potatis och lök. Fräs kycklingen i olja och låt sedan löken och potatisen fräsa med någon minut. Tillsätt vatten och buljongtärningar, koka i 10 minuter...

30 min
4
4

smula jästen i en bunke medans du smälter smöret Häll mjölken i smöret och se till att det är fingervarmt. Häll det sedan till jästen och blanda tills jästen löst upp sig. Blanda sedan i saffran,...

1 h
24
4

ugn 250* cirka 5-7 minuter Vispa ägg och socker luftigt. Blanda potatismjöl,kakao och bakpulver. Sikta ner och blanda det med äggvispet. Lägg bakplåtspapper i långpanna,bred ut smeten och grädda...

4

Rör ihop smör och socker, tillsätt gulan och vaniljsockret och rör till en jämn smet. Blanda ner mjölet och rör till en jämn deg. Plasta in degen och ställ i kylen svalt i 30 min. Värm ugnen til...

20
3

Lägg fyra laxfiléer i en smord ugnssäker form. Finhacka rödlöken, strimla purjolöken, skiva tomaterna och hacka vitlöken. Blanda ihop crème fraiche, matlagningsgrädde, dijonsenap och chili. Blanda...

45 min
4
3

Kycklingen: Krydda kycklingfiléerna med salt och bryn dem hastigt i smör. Blanda i hop rivet apelsinskal, svartpeppar, honung och pensla kycklingfiléerna med det. Stek färdigt kycklingfiléerna i 12...

4
3

Skala och hacka morötter, potatis och lök. Låt puttra med en klick smör, häll sedan i 2 dl buljong och låt koka under lock tills de är mjuka. Passera blandningen några minuter till en purré. Späd pur...

30 min
6
2

Lägg smör, socker, vetemjöl och äggula i matberedaren. Kör till det bildas en degboll. Du kan självklart göra degen för hand. Tryck ut degen i botten på formen. Förgrädda i ugnen, ca 10 minuter. S...

45 min
8
2

Soppan: Finhacka gul löken och vitlöken. Fräs dem i smöret i en stor kastrull. Dela broccolin i mindre bitar och skär stammen i mindre tärningar. Lägg i broccolin i kastrullen och häll på vattnet...

4
2

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.