Det finns många bra recept på rabarberpaj, det här är en av mina favoriter.
Instruktioner
- Ugn: 200º.
- Finfördela smöret i mjöl och socker till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop till en deg. Lägg den kallt att vila ca 30 minuter.
- Tryck ut degen i en pajform, gärna med löstagbar kant. Sätt aluminiumfolie runt kanten och nagga bottnen. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter. Tag bort folien.
- Riv mandelmassan. Ansa och skär rabarbern i små bitar. Vispa samman creme fraiche med ägg, socker och vaniljsocker.
- Fördela mandelmassan i det förgräddade pajskalet och lägg rabarbern ovanpå. Häll creme fraiche smeten över det hela.
- Grädda mitt i ugnen ca 30-40 minuter eller tills allt har fått fin färg och stelnat. Bjud vispad grädde eller glass till.
Publicerat den
7 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
rabarberpajen som jag ska prova önska mig lycka till. kram kram
Så söt och god. Denna paj uppskattades verkligen. Så den ska vi göra fler gånger.
Mmmm.....låter jättegott, måste prova!
Låter jättegott, måste prova det, den första späda rabarbern är så fin!
Jätte god men mäktig.
Måste pröva den när rabarberna kommer upp. Finns så många fina pajer på rabarber. Kekke
Jättegod paj. Har gjort den flera gånger och fått beröm för den.
Jättegod paj som uppskattades på släktträffen. Med lite glass och vaniljvisp till så var middagen fullbordad.
God och uppskattad paj som herrarna bjöd oss damer på när de lagade trerätters middag.
Enkel och god, Har nu slängt ihop denna paj flera gånger när gästerna har dykt upp. Alltid uppskattad och man kan byta ut rabarberna mot andra frukter för omväxling, tex Hallon :)