Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberpaj med krämig fyllning

(10 kommentarer)  
Rabarberpaj med krämig fyllning Rabarberpaj med krämig fyllning
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Det finns många bra recept på rabarberpaj, det här är en av mina favoriter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200º.
  2. Finfördela smöret i mjöl och socker till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop till en deg. Lägg den kallt att vila ca 30 minuter.
  3. Tryck ut degen i en pajform, gärna med löstagbar kant. Sätt aluminiumfolie runt kanten och nagga bottnen. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter. Tag bort folien.
  4. Riv mandelmassan. Ansa och skär rabarbern i små bitar. Vispa samman creme fraiche med ägg, socker och vaniljsocker.
  5. Fördela mandelmassan i det förgräddade pajskalet och lägg rabarbern ovanpå. Häll creme fraiche smeten över det hela.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 30-­40 minuter eller tills allt har fått fin färg och stelnat. Bjud vispad grädde eller glass till.

Liknande recept

Kommentarer (10)

  • ninnis1982 22 maj 2009

    rabarberpajen som jag ska prova önska mig lycka till. kram kram

  • pelinax 24 maj 2009

    Så söt och god. Denna paj uppskattades verkligen. Så den ska vi göra fler gånger.

  • Ullas 23 april 2010

    Mmmm.....låter jättegott, måste prova!

  • Trullsan 23 april 2010

    Låter jättegott, måste prova det, den första späda rabarbern är så fin!

  • christincarlsson 27 april 2010

    Jätte god men mäktig.

  • kekke46 4 maj 2010

    Måste pröva den när rabarberna kommer upp. Finns så många fina pajer på rabarber. Kekke

  • Djupet 7 juni 2010

    Jättegod paj. Har gjort den flera gånger och fått beröm för den.

  • lirarn 3 augusti 2011

    Jättegod paj som uppskattades på släktträffen. Med lite glass och vaniljvisp till så var middagen fullbordad.

  • krigas 22 maj 2012

    God och uppskattad paj som herrarna bjöd oss damer på när de lagade trerätters middag.

  • PutteBanan 15 april 2014

    Enkel och god, Har nu slängt ihop denna paj flera gånger när gästerna har dykt upp. Alltid uppskattad och man kan byta ut rabarberna mot andra frukter för omväxling, tex Hallon :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.