Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberpaj med mandeltäcke

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Äntligen är det dags att skörda rabarber. Passa på att laga en underbar smulpaj med mandeltäcke.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225º. Skölj rabarbern och skala den om den är grov. Skär den i 2 centimeter långa bitar och lägg dem i en smord ugnsfast form.
  2. Strö över socker och potatismjöl och blanda om. Hacka ihop smör, mjöl, grovriven mandelmassa och vaniljsocker, gärna i matberedare. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en smidig massa. Klicka massan över rabarbern.
  3. Grädda pajen i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Servera pajen nygräddad med vaniljglass eller lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.