- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Blev bjuden på denna ljuvliga dessert på stället där jag jobbar extra. Helt oemotståndlig, och jag gillar egentligen inte ens desserter särskilt mkt i vanliga fall. En riktig fullträff!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader, skiva raberern.
- Smörj en ugnsäker fom med smöret. Lägg mjöl, socker och smör och vatten i en skål och arbeta till en deg. Låt vila en stund i kylen så blir degen lättare att kavla ut.
- Lägg rabarbern i pajskalet efter att du fått det i formen. Strö över sockret,. Ställ formen på mellanläge i ugnen och grädda tills den fått en ljusbrun färg. Ca 20 minuter.
- Under tiden fixar du marängen. Vispa äggvitorna och sockret till ett fast skum. Ta ut rabarbern ur ugnen och låt svalna lite. Täck därefter pajen med marängsmeten, in i ugnen igen och låt det hela få lite färg, max några minuter dock. Ta ut formen och låt marängen stelna.
- Servera naturell (den är saftig och god som den är) eller tillsammans med vaniljsås eller vaniljglass.
Publicerat den
17 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegod paj!! Syrlig och söt i ett. Jag ska prova att ha i lite mindre socker nästa gång dock! Tack!/Bodilla
Det var en fantastiskt efterrätt
Hur får man marängen att stelna och blir krispigt? jag får aldrig detta att funka :(