Här kommer recept på min favoritrabarberpaj.
Instruktioner
- Arbeta snabbt samman samtliga ingredienser till mördegen och låt den vila svalt minst en timme. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en pajform.
- Kavla ut degen och klä formen. Pressa degen väl mot kanterna med en gaffel och nagga i botten. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter och låt kallna.
- Ansa och skär rababrbern i 2 cm långa bitar. Sjud rabarbern tillsammans med sirapen i en rostfri kastrull, tills rabarbern är mjuk.
- Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 minuter. Krama ur bladen och tillsätt dem till rabarbern. Rör om tills gelatinet är smält. När rabarbergelen börjar stelna hälls den i pajskalet.
- Vispa samman allt till vaniljkrämen utom vaniljsockret i en rostfri kastrull. Sjud krämen på svag värme tills den tjocknat. Tillsätt vaniljsockret och låt kallna.
- Bred vaniljkrämen över rabarbergelen och strö över den rostade mandeln och servera.
Publicerat den
7 maj 2011
Liknande recept
Skriv kommentar