Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberparfait med Daim och jordgubbar

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Pröva den här läckra rabarberparfaiten som serveras med Daimskärvor och jordgubbar. Tycker man att det är besvärligt att frysa in i portionsformar så kan man i stället frysa in smeten i en avlång form som klätts med plastfolie. Sedan kan man lätt stjälpa upp den frysta parfaiten och skära den i skivor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och ansa rabarberstjälkarna och skär dem i mindre bitar. Låt dem smälta ned i en kastrull på svag värme. Tillsätt 1 dl socker. Låt kompotten puttra under omrörning tills sockret smält och rabarbern mjuknat. Låt krämen svalna.
  2. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulorna ljust och pösigt tillsammans med ½ dl socker. Vispa grädden. Vispa vitorna styva. Vänd ned rabarberkompotten i äggulesmeten och vänd sedan försiktigt samman med grädde och vitor. Fördela smeten i 6 portionsformar och ställ i frysen över natten.
  3. Doppa formarna hastigt i hett vatten tills glassen lossnar och stjälp upp. Låt dem gärna stå framme ca 15 minuter innan de serveras.
  4. Servera med Daim och jordgubbar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.