Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberparfait med pistaschkrokant

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Vårfin dessert i rosa och ljusgrönt. En riktig rabarberdröm! Parfait är den perfekta desserten som kan göras i förväg och stå färdig i frysen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krokant: Blanda socker och vatten i en stekpanna. Låt det koka tills sockerlösningen börjar få en gyllenbrun färg. Rör inte om utan skaka eller vicka på pannan om det smälter ojämnt.
  2. Blanda ner pistaschnötterna. Häll snabbt upp på ett bakplåtspapper. Platta ut massan lite. Låt svalna och stelna. Hacka krokanten, lägg undan ca ½ dl till garnering.
  3. Rabarberkompott: Ansa och skiva rabarbern. Lägg den i en kastrull tillsammans med sockervatten och grenadine. Låt sjuda tills rabarbern blivit mjuk, ca 5 minuter. Finfördela den med gaffel eller mixerstav. Smaksätt eventuellt med limoncello. Låt kompotten kallna.
  4. Parfait: Vispa äggvitorna i en bunke. Vispa ner sockret, lite i taget och vispa till en fast marängsmet. Vispa grädden separat. Blanda den med mascarponen och nästan all rabarberkompott. Vänd ner pistaschkrokanten och de vispade äggvitorna.
  5. Droppa lite rabarberkompott i botten på en form som rymmer ca 1½ liter. Fördela parfaitsmeten i formen. Täck med plastfolie och ställ i frysen i ca 4 timmar.
  6. Vid servering: Låt parfaiten stå i rumstemperatur ca 30 minuter. Är den svår att få ur formen kan den doppas hastigt i hett vatten. Garnera med pistaschkrokant.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.