Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberpiroger

 
Skriv ut

Här kommer ett glutenfritt recepept på rabarberpiroger som smakar jättebra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ger ca 14 piroger
  2. Värm mjölk och matfett till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt pofiber och rör ut jästen med degspadet. Låt stå i 10 minuter. Tillsätt kesella, socker och mjölmix och arbeta till en deg. Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
  3. Fyllning: Skär rabarbern i 1 ½ cm stora bitar. Koka upp rabarbern i lite vatten, låt svalna. Det skall bli ca 2 dl rabarber.
  4. Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna och låt svalna. Blanda rabarber, socker och solroskärnor och kesella. Arbeta ihop degen. Skrapa ned degen på ett mjölmixat bakbord. Rulla ut degen till en längd och dela i 14 delar. Forma bitarna till rundlar som är ca 9 cm.
  5. Lägg en dessertsked fyllning på varje rundel, vik ihop ändarna och tryck samman degen så att den bildar en kam på mitten. Lägg över på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i250 grader i 10 - 12 minuter. Låt svalna på galler. Kan frysas.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.