Här kommer ett glutenfritt recepept på rabarberpiroger som smakar jättebra.
Instruktioner
- Ger ca 14 piroger
- Värm mjölk och matfett till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt pofiber och rör ut jästen med degspadet. Låt stå i 10 minuter. Tillsätt kesella, socker och mjölmix och arbeta till en deg. Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
- Fyllning: Skär rabarbern i 1 ½ cm stora bitar. Koka upp rabarbern i lite vatten, låt svalna. Det skall bli ca 2 dl rabarber.
- Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna och låt svalna. Blanda rabarber, socker och solroskärnor och kesella. Arbeta ihop degen. Skrapa ned degen på ett mjölmixat bakbord. Rulla ut degen till en längd och dela i 14 delar. Forma bitarna till rundlar som är ca 9 cm.
- Lägg en dessertsked fyllning på varje rundel, vik ihop ändarna och tryck samman degen så att den bildar en kam på mitten. Lägg över på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i250 grader i 10 - 12 minuter. Låt svalna på galler. Kan frysas.
Publicerat den
1 juni 2011
Skriv kommentar