Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberrulltårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Den här rulltårtan är väldigt god

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Klä en långpanna c:a 30x40 cm med bakpapperet.
  2. Skär rabarbern i små bitar, lägg dem med syltsockret i en kastrull. Värm under omrörning tills rabarbern saftar sig och sockret smälter. Koka i 2 mn. Ta kastrullen från värmen, låt svalna.
  3. Vispa ägg och socker poröst. Sikta ner mjöl och bakpulver. Tillsätt mjölk och rör till en slät smet. Bred ut smeten i pannan och strö över kanel. Grädda i mitten av ugnen c:a 5 min. Dra den nygräddade bottnen ur pannan att kallna på bakgaller under bakduk.
  4. Stjälp kakbottnen upp och ner på smörpapper och dra bort bakpapperet. Bred ut sylten jämnt.
  5. Vispa grädden och smaksätt med vaniljsocker. Bred ut grädden jämnt över sylten och rulla sammanfrån långsidan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • keskis 16 maj 2009

    TACK för detta receptet!! :o) Gjorde denna underbara rulltårta förra sommaren! Tänkte göra den nu i morgon igen men kunde inte för mitt liv hitta receptet!! Ser nu att det är taget från tidningen Matmagasinet. Blev verkligen jätteglad när jag hittade receptet här på matklubben.se! Tack igen!! Den kan verkligen rekommenderas! Kanelen, rabarberna, grädden och sockerkakan är en underbar kombination!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.