- Serverar: 1 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Det här går fort att göra och ger en stor plåt full med rabarberrutor. Kalasgott!
Instruktioner
- Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i mjöl och bakpulver.
- Tillsätt mjölk och det avsvalnade smöret. Häll smeten i smord och bröad långpanna.
- Vänd rabarberbitarna i socker och fördela dem i smeten.
- Grädda i ca 25 minuter med ugnsvärme 200°. Skär upp kakan i fyrkanter när den svalnat.
- Vid servering doppar jag ner rabarberrutan i lite strösocker.
- Gott att bjuda på kakan som den är, men lite mer festligt blir det då man serverat lite vaniljsås till.
Publicerat den
14 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
mmm.....de här var goda och gick väl hem på eftermiddags fikan. Tack för receptet.
Jösses vad god den blev. Gjorde dock bara halva satsen, brukar göra det när jag provbakar men ska göra hel sats nästa gång. Tack för lyckat recept. Kram emaxen .
Igår gjorde jag dessa goda rutor. Jag lovar att det blir fler gånger. Tack för receptet.
Jag gjorde dessa kakor i dag. Det blev gott, och lättlagat var det också. Min man och min tolvåring tyckte det var jättegott, men småttingarna gillade inte rabarbern. Hade vaniljvisp till.
Helt suveränt goda rutor, bakade och åt av dem idag. Tack för receptet, dom kommer att göras fler gånger och då med andra frukter eller bär.
Jättegoda rabarberrutor, kommer att göra dom fler gånger
Gjort dessa när rabarbern var som bäst. En klar favorit. Tack !!!
Mycket goda och många rutor blev det av detta recept. Kardemumma och rabarber, mums vilken god kombination. Dessa kommer jag definitivt att göra igen.
Jättegod och lätt att göra! En klar favorit till fredagsfikat på jobbet.