Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberrutor

(9 kommentarer)  
Rabarberrutor Rabarberrutor
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Det här går fort att göra och ger en stor plåt full med rabarberrutor. Kalasgott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i mjöl och bakpulver.
  2. Tillsätt mjölk och det avsvalnade smöret. Häll smeten i smord och bröad långpanna.
  3. Vänd rabarberbitarna i socker och fördela dem i smeten.
  4. Grädda i ca 25 minuter med ugnsvärme 200°. Skär upp kakan i fyrkanter när den svalnat.
  5. Vid servering doppar jag ner rabarberrutan i lite strösocker.
  6. Gott att bjuda på kakan som den är, men lite mer festligt blir det då man serverat lite vaniljsås till.

Liknande recept

Kommentarer (9)

  • NewDown 30 juni 2008

    mmm.....de här var goda och gick väl hem på eftermiddags fikan. Tack för receptet.

  • emaxen 11 maj 2009

    Jösses vad god den blev. Gjorde dock bara halva satsen, brukar göra det när jag provbakar men ska göra hel sats nästa gång. Tack för lyckat recept. Kram emaxen .

  • sivan-besse 3 juni 2009

    Igår gjorde jag dessa goda rutor. Jag lovar att det blir fler gånger. Tack för receptet.

  • hnord 7 september 2009

    Jag gjorde dessa kakor i dag. Det blev gott, och lättlagat var det också. Min man och min tolvåring tyckte det var jättegott, men småttingarna gillade inte rabarbern. Hade vaniljvisp till.

  • Marre73 16 juni 2010

    Helt suveränt goda rutor, bakade och åt av dem idag. Tack för receptet, dom kommer att göras fler gånger och då med andra frukter eller bär.

  • robin07 28 juni 2010

    Jättegoda rabarberrutor, kommer att göra dom fler gånger

  • gds877 25 augusti 2010

    Gjort dessa när rabarbern var som bäst. En klar favorit. Tack !!!

  • HannaNina 22 juni 2012

    Mycket goda och många rutor blev det av detta recept. Kardemumma och rabarber, mums vilken god kombination. Dessa kommer jag definitivt att göra igen.

  • Taggen12 17 maj 2013

    Jättegod och lätt att göra! En klar favorit till fredagsfikat på jobbet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.