Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberrutor i långpanna med smultopping

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Saftiga och goda rutor som passar perfekt att ta med på picknicken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en ugnsform ca 22x22 cm med bakplåtspapper.
  2. Arbeta in äggen i mandelmassan, antingen förhand eller i matberedare. Häll smeten i formen. Skär rabarberna i cm tjocka bitar och strö dem över kakan. Förgrädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Detta för att smultoppingen inte ska sjunka ner i smeten.
  3. Mät upp mjöl, salt och kardemumma i en bunke till smultoppingen, tillsätt det kalla smöret i mindre bitar. Finfördela smöret i mjölet med fingertopparna och nyp ihop till en smulig massa. Arbeta in sockret. Det går också bra att köra ihop degen snabbt i matberedare.
  4. Strö smulorna över kakan och grädda i ytterligare ca 25 minuter tills kakan blivit gyllenbrun. Låt kakan svalna lite och skär den sedan i rutor. Servera ev med vaniljvisp eller glass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.