Saftiga och goda rutor som passar perfekt att ta med på picknicken.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Klä en ugnsform ca 22x22 cm med bakplåtspapper.
- Arbeta in äggen i mandelmassan, antingen förhand eller i matberedare. Häll smeten i formen.
Skär rabarberna i cm tjocka bitar och strö dem över kakan.
Förgrädda i mitten av ugnen i 10 minuter.
Detta för att smultoppingen inte ska sjunka ner i smeten.
- Mät upp mjöl, salt och kardemumma i en bunke till smultoppingen, tillsätt det kalla smöret i mindre bitar.
Finfördela smöret i mjölet med fingertopparna och nyp ihop till en smulig massa. Arbeta in sockret.
Det går också bra att köra ihop degen snabbt i matberedare.
- Strö smulorna över kakan och grädda i ytterligare ca 25 minuter tills kakan blivit gyllenbrun.
Låt kakan svalna lite och skär den sedan i rutor.
Servera ev med vaniljvisp eller glass.
Publicerat den
29 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar