Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberrutor med ingefärsglasyr

 
  • Serverar: 12-18 portioner
Skriv ut

Kombinationen av rabarber och ingefära är himmelsk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Smörj en liten långpanna, ca 32x22 cm, strö på ströbröd.
  3. Rör ihop alla ingredienserna till kakan, utom rabarberna, med elvisp tills degen är slät och blek.
  4. Skär de kokta rabarberna i små bitar och vänd ner dem i degen. Bred ut degen i långpannan och grädda kakan i 20 minuter. Låt svalna.
  5. Glasyr: Vispa färskost och florsockret smidigt och krämigt. Tillsätt limesaft, malen ingefära och kanderad ingefära. Rör om så allt blir väl blandat. Bred ut glasyren på kakan och skär upp i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.