Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarbersaft

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Här har ni ett passande recept så här i vårtider när rabarberna växer så det knakar... Härligt läskande är det också! Vill du så blanda gärna i 1 liter vinbär tillsamans med rabarberna, öka då vattenmängden med 3 dl till. Jag kan tillägga att det blir godast då. Saft är inte så svårt att göra som man kan tro, pröva du med!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sköljda rabarber skärs i bitar och läggs i kastrull. Mät upp vatten, koka upp i vattenkokaren eller i kastrull och häll över rabarberna. Låt koka ca 25 minuter Häll massan i en silställning att rinna av ca 30 minuter
  2. Obs för att få ut mer smak av bärmassan kan den efter första avrinningen kokas på nytt med några dl vatten i 5 min Häll eftersaften i samma sil så att den blandar sig med den först avrunna saften. Detta är bättre än att sila och koka eftersaften för sig.
  3. Mät upp den avrunna saften och häll den i rengjord gryta. Mät upp och rör i sockret, lite i taget och koka upp saften på nytt. Ställ grytan åt sidan 5 min och skumma sedan av den lite.
  4. Tillsätt sedan natriumbensoaten utrört i lite av saften. Häll saften i rena varma flaskor, ända upp till kanten. Förslut dem genast.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • mariaengstrom 4 maj 2009

    Spädes saften? I såfall hur många delar vatten/saft?

  • nevs 21 juni 2010

    Hur mäter man rabarberstjälkar i liter-mått?

  • MammaIrene 7 juli 2011

    du hackar rabarberna som det står i receptet.... sen går det fint att mäta i ett litermått mvh irene

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.