Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarbersemifreddo med mandelbiskvier

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

En dessert på rabarber, här med en mild vaniljton, som serveras halvfrusen, så kallad semifreddo - ett utmärkt alternativ om du inte har glassmaskin hemma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla rabarbern fint och lägg i kastrull med strösocker. Koka upp och låt sjuda tills rabarbern är mjuk.
  2. Ta bort från plattan och låt svalna.
  3. Knäck äggen och dela gulorna från vitorna.
  4. Vispa grädden fluffig och vispa sedan i kvarg, florsocker och äggulor.
  5. Vispa äggvitorna till ett hårt skum som bildar fasta toppar. Vänd försiktigt ner äggvitor i gräddsmeten tillsammans med rabarberkompotten och mandelbiskvierna.
  6. Häll smeten i en form och täck med plastfilm så det ligger tätt mot smeten. Ställ i frysen och frys i minst 4 timmar.
  7. Ta ut semifreddon och låt stå i kylen 1 timme innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.