Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberskål med mandelskorpor

 
Rabarberskål med mandelskorpor Rabarberskål med mandelskorpor
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Så underbart friskt och gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka rabarber, socker och citronskal i en kastrull till en sås.
  2. Vaniljkräm Blanda grädde, mjölk, äggulor, maizena och socker i en kastrull. Sjud på svag värme under konstant vispning tills krämen tjocknat.
  3. Lyft av kastrullen från värmen så fort som krämen börjar tjockna, den får absolut inte koka, då koagulerar äggulorna. Låt krämen svalna. Rör ner vaniljfröna i den kalla krämen.
  4. Täck botten i en skål eller i portionsglas med lite av rabarberkompotten. Doppa mandelskorporna i vittvinet och lägg dem över kompotten.
  5. Lägg på ett lager vanlijkräm, och upprepa tills skålen eller glasen är fyllda. Avsluta med ett lager vaniljkräm och garnera med en krossad skorpa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.