Så underbart friskt och gott!
Instruktioner
- Koka rabarber, socker och citronskal i en kastrull till en sås.
- Vaniljkräm
Blanda grädde, mjölk, äggulor, maizena och socker i en kastrull. Sjud på svag värme under konstant vispning tills krämen tjocknat.
- Lyft av kastrullen från värmen så fort som krämen börjar tjockna, den får absolut inte koka, då koagulerar äggulorna. Låt krämen svalna. Rör ner vaniljfröna i den kalla krämen.
- Täck botten i en skål eller i portionsglas med lite av rabarberkompotten. Doppa mandelskorporna i vittvinet och lägg dem över kompotten.
- Lägg på ett lager vanlijkräm, och upprepa tills skålen eller glasen är fyllda. Avsluta med ett lager vaniljkräm och garnera med en krossad skorpa.
Publicerat den
23 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar