Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberslush

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Underbart svalkande en varm och solig dag!

Ingredienser

Instruktioner

Skär rabarbern i mindre bitar och lägg ner dem i en kastrull. Tillsätt vatten och socker. Värm upp och låt därefter rabarberbitarna koka tills de näst intill kokat sönder. Häll upp att rinna av i en finmaskig sil. Låt lagen kallna. Tillsätt citronsaft, vaniljsocker och ev grenadin i den kalla lagen. Ställ lagen fryskallt i ett par timmar, men ta fram ett par gånger och vispa den porös. Det går även att djupfrysa lagen och ta fram den en stund före serveringen och vispa till en porös issörja. Häll upp slushen i glas och servera genast.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Ingegerd64 30 juni 2011

    Kul idé - ska prova dett! Bra att ha lite variation att göra av alla rabarber :-)

  • helenabona 1 juli 2011

    Oh det vattnas i munnen av att läsa. Detta ska jag testa en varm dag för att få användning av rabarberna!

  • citron3 4 juni 2013

    den var superbra! Alla i familjen älskade den :D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.