Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarbersmulpaj med havregryn

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Den syrliga rabarbern passar perfekt till den knäckiga smulpajen. Glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala rabarbern om det behövs och dela den i ca 1½ cm stora bitar. Hetta upp smör i en kastrull och fräs rabarber och socker ett par minuter. Fördela rabarberblandningen i portionsformar eller i en stor form.
  3. Vispa smör och socker fluffigt. Rör ner havregryn, mjölmix, vaniljsocker, bakpulver, vispgrädde och ägg. Klicka ut smeten över rabarberblandningen.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 18-20 minuter för portionsformar, 35-40 minuter för en stor form.
  5. Servera pajen/pajerna med vaniljvisp, lättvispad grädde eller vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.