En ljuvlig paj med pistaschmandlar och kallrörd vaniljkräm.
Instruktioner
- Kör pistaschmandeln till ett finfördelat strössel i mixern. Tillsätt havregryn, vetemjöl, socker och smör och kör ytterligare en kort stund till en smulig massa.
Skär rabarbern i ca 2 cm tjocka skivor. Blanda rabarbern med potatismjöl och socker.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Lägg rabarberblandningen i en pajform eller små portionsformar. Strö över smuldegen. Grädda pajen mitt i ugn ca 30 minuter, eller 15-20 minuter för de små.
- Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda i fröna i äggvispet.
Vispa grädden fluffig. Blanda äggvispet med grädden.
Ställ vaniljsåsen i kylen.
- Servera rabarberpajen ljummen med den kalla vaniljsåsen.
Publicerat den
16 maj 2012
Liknande recept
Skriv kommentar