Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarbersmulpaj med pistaschmandel

 
Skriv ut

En ljuvlig paj med pistaschmandlar och kallrörd vaniljkräm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör pistaschmandeln till ett finfördelat strössel i mixern. Tillsätt havregryn, vetemjöl, socker och smör och kör ytterligare en kort stund till en smulig massa. Skär rabarbern i ca 2 cm tjocka skivor. Blanda rabarbern med potatismjöl och socker.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Lägg rabarberblandningen i en pajform eller små portionsformar. Strö över smuldegen. Grädda pajen mitt i ugn ca 30 minuter, eller 15-20 minuter för de små.
  4. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda i fröna i äggvispet. Vispa grädden fluffig. Blanda äggvispet med grädden. Ställ vaniljsåsen i kylen.
  5. Servera rabarberpajen ljummen med den kalla vaniljsåsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.