Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarbersoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

När rabarberna kommer så kan man göra en god soppa som ombyte för alla pajer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och skär rabarbern i grova bitar. Lägg i en kastrull med cider och socker.
  2. Fläk upp vaniljstången på längden. Lägg ner den i kastrullen tillsammans med kanelstången.
  3. Låt allt småputtra i ca 10 minuter.
  4. Skala den rabarber som ska marineras och skär den i tunna stavar, Ringla över sockret och rör om.
  5. Rör ut maizenastärkelse i pressad apelsinsaft och rör ner det i soppan. Låt soppan koka upp på nytt. Sila den.
  6. Rör ner de marinerade raarberstavarna och låt soppan svalna. Servera med gammaldags vaniljglass och myntablad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.