Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarbersorbet med kanelkaramell

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Friskt och gott! Lätt att göra och gott, rabarber och kanel gifter sig väl!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och skala eventuellt rabarbern beroende på hur grov den är. Skär rabarbern i mindre bitar. Koka rabarbern mjuk i vatten och socker i en kastrull 8-10 min. Mixa rabarbern slät med mixerstav eller i en liten matberedare. Tillsätt glukos och låt kallna.
  2. Vispa äggvitorna till ett riktigt fast skum, gärna med elvisp. Vänd ner äggvitorna i rabarbern. Frys smeten i en glassmaskin enligt förpackningens anvisning. Eller frys massan i en bunke och vispa med 30 min mellanrum med elvisp tills sorbeten frusit klart.
  3. Blanda socker, vatten och kanelstänger i en kastrull. Låt koka till en simmig lag. Ta upp kanelstängerna och låt lagen kallna.
  4. Fördela sorbeten i glas eller på assietter. Ringla över kanelkaramellen och servera sorbeten med frukt t ex carambola.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.