Friskt och gott!
Lätt att göra och gott, rabarber och kanel gifter sig väl!
Instruktioner
- Skölj och skala eventuellt rabarbern beroende på hur grov den är. Skär rabarbern i mindre bitar. Koka rabarbern mjuk i vatten och socker i en kastrull 8-10 min. Mixa rabarbern slät med mixerstav eller i en liten matberedare. Tillsätt glukos och låt kallna.
- Vispa äggvitorna till ett riktigt fast skum, gärna med elvisp. Vänd ner äggvitorna i rabarbern. Frys smeten i en glassmaskin enligt förpackningens anvisning. Eller frys massan i en bunke och vispa med 30 min mellanrum med elvisp tills sorbeten frusit klart.
- Blanda socker, vatten och kanelstänger i en kastrull. Låt koka till en simmig lag. Ta upp kanelstängerna och låt lagen kallna.
- Fördela sorbeten i glas eller på assietter. Ringla över kanelkaramellen och servera sorbeten med frukt t ex carambola.
Publicerat den
15 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar