Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarbertårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Lättbakad och läcker. Margarin och pärlsocker smälter ner till ett härligt sprött täcke över rabarbern. Lika god ljummen som kall bara som den är eller med halvsmält vaniljglass eller vaniljvisp.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker poröst. Blanda ner mjölet försiktigt. Bred ut smeten i en smord långpanna, ca. 25x35 cm
  2. Putsa och skär rabarbern i ca. 3 cm.långa bitar och fördela dem över kaksmeten. Strö på pärlsocker och hyvla med osthyvel kallt margarin över.
  3. Grädda i 175 grader ca: 30 min (känn med sticka). Skär tårtan i fyrkantiga bitar när den svalnat.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Erika020 6 juni 2009

    God och enkel min långpannan är större så jag fick göra mera smet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.