Instruktioner
Sätt ugn på 250 grader och 200 grader
Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda mjöl och bakpulver, sikta ner i smeten. Rör i mjölken. Bred ut smeten i en långpanna ca 25x40 cm, med bakpapper. Grädda mitt av ugnen i ca 5 minuter. Låt svalna.
Smält rabarber:
Sänk ugnsvärmen till 200 grader. Skär rabarberna i bitar och lägg dem i en smord ugnsform. Blanda socker och potatismjöl. strö över rabarberna. Täck formen med aluminiumfolie. Låt smälta i ugnen. 25-30 minuter. Låt svalna.
Garnering:
Bred ut rabarberbitarna på kakbotten. Skiva jordgubbar och lägg dem ovanpå, spara några fina bär att lägga överst. Täck tårtan med vispad grädde. Halvera de sparade jordgubbarna och lägg på. Lägg på marängerna strax före serveringen.