Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarbertårta med jordgubbstopping

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Välkommen på tårtkalas...visst låter det så gott och härligt. Kan du motstå detta?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnen 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Rör smöret mjukt tillsammans med sockret. Tillsätt ett ägg i taget och rör ihop till en smet.
  2. Blanda vetemjöl, havregryn och bakpulver och rör ner i smörblandningen tillsammans med yoghurten. Häll smeten i formen.
  3. Hacka rabarberstjälkarna i mindre bitar och blanda med vaniljsocker och majsena. Tryck ner rabarber-bitarna i smeten och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i 35–45 minuter. Låt kakan svalna.
  4. Lossa kakan ur formen och blanda Kesella och jordgubbsmarmelad. Bred toppingen över kakan och låt den rinna ner lite över kanterna. Ställ kakan kallt tills den ska serveras och dekorera eventuellt med färska jordgubbar.
  5. Under vintern kan du byta ut rabarbern mot hallon eller blåbär om du inte har sommarrabarber i frysen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.