Tårta är alltid populärt och kan serveras som dessert eller till kaffet när det kommer gäster. Här har vi lagt sockerkokta rabarber i tårtbottnen och täckt med en mandelmassedeg innan tårtan bakas.
Instruktioner
- Hacka samman mjöl och matfett med en kniv och finfördela det sedan med fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt florsocker och arbeta degen färdig med äggula och vatten. Lägg degen i kylskåp 1/2 - 1 timme.
- Skär rabarbern i bitar och lägg den i en kastrull tillsammans med sockret. Sjud blandningen under lock ca 10 minuter. Häll bort vätskan och låt rabarbern svalna.
- Kavla ut degen och lägg den i en smord tårtform, 22 - 24 cm i diameter. Grädda den i 200° längst ned i ugnen ca 10 minuter. Lägg den avsvalnade rabarbern på den förgräddade tårtbottnen.
- Vispa samman alla ingredienserna till mandelmassedegen och häll den över rabarbern. Ställ in tårtan i ugnen igen och baka i 20 minuter.
Publicerat den
25 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar