Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarbertiramisu med hallon

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Underbar tiramisu med rabarber!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggulor och socker fluffigt. Vänd ner mascarponen i äggsmeten. Vispa grädden och vänd ner även den.
  2. Blanda rabarbersaft och Cointreau. Vänd kexen i vätskan.
  3. Bottna glasen eller en form med hallon. Dela varje kex i 4 delar, varva dem med mascarponekräm och rabarbersylt i glasen eller formen. Ställ tiramisun svalt ett par timmar eller över natten.
  4. Hallonsås: Mixa hallon, florsocker och citron. Häll genom en sil och ställ kallt fram till serveringen. Häll hallonsåsen över tiramisun, garnera med hallon, citronmeliss och rabarberchips.
  5. Rabarberchips: Skär färsk rabarber i 5 cm längder. Skiva längderna i tunna skivor. Lägg skivorna tre och tre, lite omlott, på teflonbakduk, inte bakplåtspapper. Pudra över rikligt med florsocker. Torka rabarbern i 90° 1 1/2–2 timmar. Låt svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.