Underbar tiramisu med rabarber!
Instruktioner
- Vispa äggulor och socker fluffigt. Vänd ner mascarponen i äggsmeten. Vispa grädden och vänd ner även den.
- Blanda rabarbersaft och Cointreau. Vänd kexen i vätskan.
- Bottna glasen eller en form med hallon. Dela varje kex i 4 delar, varva dem med mascarponekräm och rabarbersylt i glasen eller formen. Ställ tiramisun svalt ett par timmar eller över natten.
- Hallonsås: Mixa hallon, florsocker och citron. Häll genom en sil och ställ kallt fram till serveringen.
Häll hallonsåsen över tiramisun, garnera med hallon, citronmeliss och rabarberchips.
- Rabarberchips:
Skär färsk rabarber i 5 cm längder. Skiva längderna i tunna skivor. Lägg skivorna tre och tre, lite omlott, på teflonbakduk, inte bakplåtspapper. Pudra över rikligt med florsocker.
Torka rabarbern i 90° 1 1/2–2 timmar. Låt svalna.
Publicerat den
24 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar