- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Krispig rabarber och fänkål samsas med kryddig dill och sötmilda räkor i en lätt lunch.
10 poäng för viktväktare
Instruktioner
- Ansa rabarber och fänkål. Skiva så tunt det går på längden med potatisskalare eller mandolin. Låt ligga i iskallt vatten ca 5 min.
- Blanda inläggningslag och vatten enligt anvisningen på förpackningen. Salta.
- Häll av rabarber och fänkål i durkslag. Blanda med lagen, låt dra 5 min och sila av.
- Skala räkorna.
- Citrondressing: blanda alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda räkorna med 1/3 av dressingen.
- Skär bort kanterna på kavringen, skär i 1x1 cm tärningar och rosta dem frasiga i torr stekpanna.
- Lägg upp spenat och sallad på ett fat. Halvera, kärna ur och skiva avokadon, plocka dillen och blanda dem i salladen. Ringla resterande dressing över.
- Lägg rabarber och fänkål på salladen. Lägg på räkor och kavringkrutonger.
Publicerat den
23 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar