Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Raberbersallad med sötmilda räkor

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Krispig rabarber och fänkål samsas med kryddig dill och sötmilda räkor i en lätt lunch. 10 poäng för viktväktare

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa rabarber och fänkål. Skiva så tunt det går på längden med potatisskalare eller mandolin. Låt ligga i iskallt vatten ca 5 min.
  2. Blanda inläggningslag och vatten enligt anvisningen på förpackningen. Salta.
  3. Häll av rabarber och fänkål i durkslag. Blanda med lagen, låt dra 5 min och sila av.
  4. Skala räkorna.
  5. Citrondressing: blanda alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
  6. Blanda räkorna med 1/3 av dressingen.
  7. Skär bort kanterna på kavringen, skär i 1x1 cm tärningar och rosta dem frasiga i torr stekpanna.
  8. Lägg upp spenat och sallad på ett fat. Halvera, kärna ur och skiva avokadon, plocka dillen och blanda dem i salladen. Ringla resterande dressing över.
  9. Lägg rabarber och fänkål på salladen. Lägg på räkor och kavringkrutonger.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.