Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Råbiff

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Råbiff passar bra till Halloween för den som är modig och vågar äta rått kött. Det är oerhört gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa köttet fritt från senor och hinnor. Skrapa köttet med vass kniv, tvärs över köttrådarna, inte längs med. Skivorna skall vara så tunna att de nästintill är genomskinliga. När hela köttbiten är skrapad läggs skrapet in i kylen. Låt kapris och sardeller rinna av. Hacka rödbetor, gullök och sardeller. Knäck äggen och skilj gulan från vitan.
  2. Blanda samman alla ingredienser och forma dem som stora biffar. Garnera med det knäckta ägget som enbart innehåller gulan. Äggulan hälls över råbiffen när det är dags att äta.
  3. Servera detta till en sallad eller nykokt färskpotatis. Den som är feg kan halstra biffen något på båda sidor och behålla det råa köttet inuti.
  4. Detta är grunden men kan även kryddas med oliver, fransk senap, pepparrot, tabasco och saltgurka.
  5. Äggvitan håller 5 dagar i kylskåpet och kan senare användas till dessert.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.