Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Radiotårta

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En jättegod tårta av ischoklad och kex. Den var populär redan på 30-talet då man kanske åt den vid spännande stunder framför radion. Dessutom påminner den faktiskt om en gammaldags radioapparat!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klä en avlång brödform med folie eller bakpapper. Smält kokosfett på svag värme tills det är nästan smält. Ställ kastrullen åt sidan och låt det smälta färdigt.
  2. Vispa ägg och socker riktigt pösigt och vitt. Tillsätt kakao och rör smeten tills den är klimpfri. Häll en del av kokosfettet i äggsmeten, rör om och häll i ytterligare kokosfett lite i taget. Rör om kraftigt mellan varje gång så att smeten inte skär sig.
  3. Bred ut ett lager kräm i formen, lägg på ett lager kex så att de ligger tätt. Fortsätt att varva kräm och kex. Översta lagret ska vara kräm.
  4. Ställ radiotårtan i kylen så att den stelnar. Täck över den när den stelnat men låt den stå cirka ett dygn att mogna. Stjälp upp tårtan och skär den i ½ cm tjocka skivor. Servera tårtan kall.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.