En jättegod tårta av ischoklad och kex. Den var populär redan på 30-talet då man kanske åt den vid spännande stunder framför radion. Dessutom påminner den faktiskt om en gammaldags radioapparat!
Instruktioner
- Klä en avlång brödform med folie eller bakpapper. Smält kokosfett på svag värme tills det är nästan smält. Ställ kastrullen åt sidan och låt det smälta färdigt.
- Vispa ägg och socker riktigt pösigt och vitt. Tillsätt kakao och rör smeten tills den är klimpfri. Häll en del av kokosfettet i äggsmeten, rör om och häll i ytterligare kokosfett lite i taget. Rör om kraftigt mellan varje gång så att smeten inte skär sig.
- Bred ut ett lager kräm i formen, lägg på ett lager kex så att de ligger tätt. Fortsätt att varva kräm och kex. Översta lagret ska vara kräm.
- Ställ radiotårtan i kylen så att den stelnar. Täck över den när den stelnat men låt den stå cirka ett dygn att mogna. Stjälp upp tårtan och skär den i ½ cm tjocka skivor. Servera tårtan kall.
Publicerat den
6 januari 2008
Skriv kommentar