Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rådjursgryta

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En god gryta är sällan fel...

Ingredienser

Instruktioner

Bryn köttet ihop med smör, svartpeppar, viltkryddan och den hackade vitlöken, häll sen i hälften av vinet och låt det sjuda en stund. Sen i med grädden och resten av vinet, samt alla grönsaker, låt koka under lock i cirka 1 timme så att det hinner bli rikligt med smak. Spar whiskyn och tillsätt i grytan, när 5-10 minuter är kvar. Serveras med ris eller potatis och ett gott rödvin alt en mörkare öl.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Tuvet 18 mars 2008

    Kul idé med whisky i rådjursgrytan. Det måste jag testa nästa gång!

  • bettina 21 april 2008

    Jättegod gryta,smakar gott, luktar gott.

  • katbeghan 23 november 2012

    Var väldig nyfiken på denna gryta, så vi provade den till en middag. Blev konstig färg med så mycket rött vin och grädde till detta. Blev lila! Smaken var ok, men vi tyckte tyvärr inte det var någon smaksensation. Så inte mer än en 3,5p från oss. Men tack för ett spännande recept! Passar på att lägga med en bild på vår middag...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.