Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rådjursinnanlår med paprika- och valnötssallad

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Lingonglace ger god syra åt de vilda smakerna. Paprikasalladen passar till såväl kött som fisk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Glace: Skala och finhacka löken. Skala och krossa vitlöken. Smält sockret i en kastrull tills det är ljusbrunt. Häll på vatten, fond eller lingondricka. Sockret kan stelna till när vätskan hälls på, men det löser snart upp sig igen. Tillsätt lök, vitlök och lingonsylt.
  2. Låt koka ihop tills glacen fått god smak och simmig konsistens, ca 20 minuter. Tillsätt de frysta lingonen. Smaka av med salt och peppar. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och vispa i glacen. Låt koka upp och sedan kallna. Spara hälften av glacen till servering.
  3. Rådjur: Krossa enbären i en morten och gnid in rådjursinnanlåret med enbär, salt och peppar. Grilla köttet på indirekt värme tills det uppstått en innertemperatur på 60 grader, beräkna ca 40 minuter. Pensla ofta med glacen.
  4. Sallad: Halvera och kärna ur paprikorna. Lägg dem på direkt värme med skinnet nedåt på grillen tills skinnet börjar bubbla sig och bli svart. Ta upp dem och lägg dem i en plastpåse medan de fortfarande är varma. Dra bort skalet och skär paprikorna i bitar. Rosta valnötterna i torr, het panna. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Skala och skär rödlöken i klyftor. Blanda paprika, valnötter, vitlök, rödlök och örtkryddor till en sallad. Ringla över rapsolja och smaka av med salt och peppar.
  5. Skär köttet i skivor och servera med paprikasallad och gärna grillad sparrispotatis (finns bland mina recept).

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Sanfor 12 juli 2012

    Jättegoda smakbrytningar! Jag bytte ut lingon min röda vinbärssylt, rödavinbärssaft och röda vinbär och lade till aubergine i parprikasalladen. Det blev mycket uppskattat och en lite annorlunda rätt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.