- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut
Jag och kollegan bjöd våra fruar på denna rätt. Lagom svårt men mycket festligt. Alla uppskattade rätterna.
Instruktioner
- Kött: Gnid in rådjurssadeln med salt och vitpeppar. Ställ i panna eller på galler i ugn på 150 grader. Skall stå tills temperaturen i köttet är 70 grader. Vira sedan in den i folie och låt vila.
- När allt annat är klart, skär köttet från benet och sedan i skivor. Lägg tillbaka det skurna köttet på benet. Servera på uppläggningsfat med t.ex. stekta cocktailtomater och stekta champinjoner.
- Sås: Häll ölen i en kastrull. Lägg i hackad tomat, paprika och skinka samt fond, salt och peppar. Låt småkoka i en kvart. Sila bort hacket och behåll spadet. Red med majsenamjöl och smaka av med salt och peppar.
- Sparris: Koka sparrisen en kort stund. Lägg i en klick smör och rör om försiktigt. Knaperstek hackad bacon. Lägg sparrisen på ett ugnsfast fat. Strö över bacon och riven ost. Ställ i ugn på 225 grader tills osten smält och fått lite färg.
Publicerat den
11 september 2010
Liknande recept
Skriv kommentar