Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rådjurssadel med tyrolersås och gratinerad sparris.

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut

Jag och kollegan bjöd våra fruar på denna rätt. Lagom svårt men mycket festligt. Alla uppskattade rätterna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kött: Gnid in rådjurssadeln med salt och vitpeppar. Ställ i panna eller på galler i ugn på 150 grader. Skall stå tills temperaturen i köttet är 70 grader. Vira sedan in den i folie och låt vila.
  2. När allt annat är klart, skär köttet från benet och sedan i skivor. Lägg tillbaka det skurna köttet på benet. Servera på uppläggningsfat med t.ex. stekta cocktailtomater och stekta champinjoner.
  3. Sås: Häll ölen i en kastrull. Lägg i hackad tomat, paprika och skinka samt fond, salt och peppar. Låt småkoka i en kvart. Sila bort hacket och behåll spadet. Red med majsenamjöl och smaka av med salt och peppar.
  4. Sparris: Koka sparrisen en kort stund. Lägg i en klick smör och rör om försiktigt. Knaperstek hackad bacon. Lägg sparrisen på ett ugnsfast fat. Strö över bacon och riven ost. Ställ i ugn på 225 grader tills osten smält och fått lite färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.