Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rådjursstek med enbärssås

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Perfekt bjudmat under den kalla årstiden

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Gnid in steken med salt och kryddor. Placera den i en långpanna och stick in en köttermometer mitt i den tjockaste delen av köttet. Häll ca 4 dl buljong i långpannan så att det goda droppet från steken inte bränner fast. Lägg på smöret klickvis och placera långpannan i nedre delen av ugnen. Stek tills temperaturen nått 72 grader. Ös då och då med smöret. Placera steken på ett skärbräde, täck med aluminiumfolie och låt vila ca 15 min innan den skärs upp.
  2. Sås: Vispa ur långpannan med 4 dl varm buljong och sila upp skyn i en kastrull. Skumma av fettet. Värm och red av med vetemjöl utrört med lite vatten. Späd med grädde. Tillsätt sojasås och kryddor. Koka på svag värme i ca 10 min. Smaka av med messmör, konjak, salt och peppar.
  3. Skiva upp steken och servera med såsen och potatis (klyftpotatis eller hasselback), kokta grönsaker och vinbärsgelé.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Annaecon 31 januari 2011

    Såsen är fantastiskt god! Sällskapet blev alldeles tysta först!

  • thorning 14 oktober 2012

    Riktigt gott. Följde receptet, ändrade ingenting och jag kommer att göra samma sak nästa gång för flera gånger blir det!! En klockren femma :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.