- Serverar: 6 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Perfekt bjudmat under den kalla årstiden
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Gnid in steken med salt och kryddor. Placera den i en långpanna och stick in en köttermometer mitt i den tjockaste delen av köttet. Häll ca 4 dl buljong i långpannan så att det goda droppet från steken inte bränner fast. Lägg på smöret klickvis och placera långpannan i nedre delen av ugnen. Stek tills temperaturen nått 72 grader. Ös då och då med smöret. Placera steken på ett skärbräde, täck med aluminiumfolie och låt vila ca 15 min innan den skärs upp.
- Sås: Vispa ur långpannan med 4 dl varm buljong och sila upp skyn i en kastrull. Skumma av fettet. Värm och red av med vetemjöl utrört med lite vatten. Späd med grädde. Tillsätt sojasås och kryddor. Koka på svag värme i ca 10 min. Smaka av med messmör, konjak, salt och peppar.
- Skiva upp steken och servera med såsen och potatis (klyftpotatis eller hasselback), kokta grönsaker och vinbärsgelé.
Publicerat den
6 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Såsen är fantastiskt god! Sällskapet blev alldeles tysta först!
Riktigt gott. Följde receptet, ändrade ingenting och jag kommer att göra samma sak nästa gång för flera gånger blir det!! En klockren femma :)