Min svärson Johny lagar ofta rådjursstek och bjuder på.
Förr hade jag mycket sådant kött i frysen, men inte idag.
Jag tycker det är jättegott!!!
Instruktioner
- Krydda köttet rikligt med färska örter - rosmarin, timjan, vitpeppar och enbär.
- Bryn köttet i smör runt om, salt lite lätt och stek i ugnen på en bädd av skivad morot och lök på 180 grader, 25-40 minuter, beroende på hur rosa du villa ha köttet. Svep in köttet i aluminiumfolie och låt vila i ca 15 minuter innan du skivar upp det.
- Sås:
Fräs rödlöken och vitlöken i smöret utan att det tar färg.
Tillsätt sockret och pudra lite mjöl över. Häll på vinet och buljongen och låt koka i ca 15 minuter. Smaksätt med salt, vitpeppar och riven färsk ingefära. Slå i lite av stekskyn i efterhand.
- Skriver ett separat recept på en potatisgratäng till rådjurssteken som jag helt enkelt kallar Gratäng till rådjursstek.
Publicerat den
1 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej. Jag hittade några recept på rådjursstek. Detta lät gott.
Det här lät smaskigt. Ska testa i helgen eftersom jag lyckats komma över rådjurskött. Anette
Du. tack så mycket. detta recept,såsen blev bara såååå häfigt god. Hade ca 1,5 kg rådjursinnanlår.