En riktig festmåltid för er som får tag på rådjursytterfilé, här serverad med svartvinbärssås.
Instruktioner
- Gör marinaden. Krossa vitlöksklyftorna och finriv citronens skal. Blanda vitlök, citronskal, vin, vinäger, kanel, stjärnanis, soja och lagerblad. Häll marinaden över köttet, låt stå ett dygn i kylen.
- Gör såsen. Hetta upp bär och socker i en kastrull tills allt har smält samman. Rör med en sked tills bären är mosade. Ta kastrullen från värmen. Häll i vinäger, buljong, viltfond, kanel och apelsinskal. Koka upp och låt sjuda på svag värme ca 25 minuter utan lock.
- Tillsätt vinet och låt sjuda ytterligare fem minuter. Passera såsen genom en finmaskig sil, rör med en slev tills bara stora partiklar finns kvar i silen. Låt allt rinna ner i en ny kastrull. Klicka ner smöret, salta och peppra. Garnera med färska bär.
- Sätt ugnen på 175 grader. stek köttet i smör så det får färg runtom. Sätt in i ugnen och tillaga till en innertemperatur på 56 grader, cirka 40 minuter. Ta ut köttet och vira in i både smörpapper och plastfilm. Låt vila 15-20 minuter. Servera med såsen och stekt svamp.
Publicerat den
16 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar