Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rääfs gravlaxsås

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Denna senapssås är en höjdare till gravlaxen, kallrökt lax och nykokt krabba samt ovärderlig när julens och midsommarens "Emils senapssill" skall läggas in! Även helt lysande som present.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ihop: Senap, socker, äppelsider, och ägggulor till sockeret löst sig. Häll långsamt ned 2 dl matolja under kraftig vispning så att all olja blandas in ordentligt. Smaka av med salt och vitpeppar (+kanske mer senap om så önskas). Blanda ned finklippt bladdill efter smak (jag använder ca 0,5 dl) och pytsa upp på lämplig burk.
  2. Ett varningens ord: -Senap eller senapssåser kvaddar oftast de vita viner som dricks till lax och skaldjur. Servera hellre öl eller annat drickbart när starkare senapstillbehör serveras

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.