Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räk-cheesecake

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Dekorera med ägg, räkor, dill eller lite vad du tycker passar fint. Blev väldigt uppskattad vid midsommar, till och med barnen gillade den. Naturligtvis kan man servera den på vilken buffé som helst. Precis innan servering dekorera den med vad ni gillar, smidigt att förbereda dagen innan.

Ingredienser

Instruktioner

Mixa brödet i mixer – det funkade lika bra med stavmixer. Smält smöret i en kastrull och blanda i brödsmulorna. Rör tills det det blir lite degigt, fördela ut i en form med avtagbara kanter (cirka 24 cm) platta till och ställ kallt. Lägg sedan gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter. Under tiden rör du ihop crème fraiche och Philadelphiaost. Finhacka löken (en halv om det är en större lök) och skala och hacka räkorna. Rör ner detta i crème fraiche-smeten, och vänd sedan ner finhackad dill, citron och romen. Smaka av med salt och peppar. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält på svag, svag värme tills allt har smält samman. Vänd ner och rör om i smeten tills det är väl blandat. Fyll på smeten över kavringsbotten och ställ kallt i minst fem timmar eller gärna över natten.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.