En litet annorlunda och mycket god räk- och äggsallad (säger åtminstone de som kan äta den ...). Den är krämig i konsistensen och har en pikant smak av kummin.
Instruktioner
- Skala räkorna och hacka äggen. Kärna ur äpplena och skär dem i bitar. Skär även selleri och paprika i bitar och strimla purjolöken.
- Blanda samman majonnäs, citronsaft, ost och kryddor i en skål. Blanda ned räkor, ägg, äpple, selleri, purjolök och paprika. Smaka av och tillsätt ev mer kryddor.
- Lägg upp salladen i en serveringsskål. Låt den gärna stå i kylskåp några timmar och dra åt sig smaken.
- Servera gärna med rosenbröd, rostat bröd eller mörkt bröd och klyftor av honungsmelon. Du kan också göra halv sats och servera salladen som förrätt. Lägg då upp den på salladsblad i portionsglas.
Publicerat den
26 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar