Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räk- och äggsallad

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

En litet annorlunda och mycket god räk- och äggsallad (säger åtminstone de som kan äta den ...). Den är krämig i konsistensen och har en pikant smak av kummin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala räkorna och hacka äggen. Kärna ur äpplena och skär dem i bitar. Skär även selleri och paprika i bitar och strimla purjolöken.
  2. Blanda samman majonnäs, citronsaft, ost och kryddor i en skål. Blanda ned räkor, ägg, äpple, selleri, purjolök och paprika. Smaka av och tillsätt ev mer kryddor.
  3. Lägg upp salladen i en serveringsskål. Låt den gärna stå i kylskåp några timmar och dra åt sig smaken.
  4. Servera gärna med rosenbröd, rostat bröd eller mörkt bröd och klyftor av honungsmelon. Du kan också göra halv sats och servera salladen som förrätt. Lägg då upp den på salladsblad i portionsglas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.