Jättegott och enkelt att tillaga. Perfekt bjudmat då mycket går att förbereda.
Instruktioner
- Ugn 175º.
- Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av vattnet, sätt på ett lock och ställ åt sidan tills vidare.
- Skär laxen i 4 lika delar. Dra bort ev ben. Skär en djup skåra i varje laxbit, ända ner till skinnet.
- Tina räkorna och pressa ur överflödig vätska. Grovhacka räkorna. Blanda dem med färskost och äggula. Finhacka hälften av dillen, rör ner den. Salta och peppra.
- Fyll skårorna med räkblandningen. Bryn fiskbitarna med skinnsida ner, i en het stekpanna i 2-3 minuter. Ställ in pannan i ugnen och efterstek i ca 12 minuter.
- Krama vätskan ur den tinade spenaten. Fräs spenaten i olivolja i en het stekpanna. Pressa över vitlöken och smaka av med salt och peppar. Klyfta ner den varma potatisen med spenaten och blanda försiktigt.
- Lägg en bädd av spenatpotatisen i mitten på varma tallrikar. Toppa med laxen och avsluta med att garnera med resterande dill.
- Tips!
Är även gott med pressad potatis till.
Publicerat den
30 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det Godaste jag atit i fiskvag. Vi kommer att gora ratten igen vid vart nasta gormet klubbs mote