Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räk- och färskostfylld lax med spenatpotatis

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jättegott och enkelt att tillaga. Perfekt bjudmat då mycket går att förbereda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175º.
  2. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av vattnet, sätt på ett lock och ställ åt sidan tills vidare.
  3. Skär laxen i 4 lika delar. Dra bort ev ben. Skär en djup skåra i varje laxbit, ända ner till skinnet.
  4. Tina räkorna och pressa ur överflödig vätska. Grovhacka räkorna. Blanda dem med färskost och äggula. Finhacka hälften av dillen, rör ner den. Salta och peppra.
  5. Fyll skårorna med räkblandningen. Bryn fiskbitarna med skinnsida ner, i en het stekpanna i 2-3 minuter. Ställ in pannan i ugnen och efterstek i ca 12 minuter.
  6. Krama vätskan ur den tinade spenaten. Fräs spenaten i olivolja i en het stekpanna. Pressa över vitlöken och smaka av med salt och peppar. Klyfta ner den varma potatisen med spenaten och blanda försiktigt.
  7. Lägg en bädd av spenatpotatisen i mitten på varma tallrikar. Toppa med laxen och avsluta med att garnera med resterande dill.
  8. Tips! Är även gott med pressad potatis till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • eriksson54 13 mars 2011

    Det Godaste jag atit i fiskvag. Vi kommer att gora ratten igen vid vart nasta gormet klubbs mote

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.