Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

God förrätt med skaldjur, som går bra förbereda

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 grader.
  2. Korgarna: Kavla plattorna, så de blir lite större. På ena halvan per platta ta med ett runt mått ut 8 rundlar med diameter ca 8 cm. Tryck ut en ring med diameter 5 cm i mitten på 4 av rundlarna. Lägg de 4 ringarna på de 4 platthalvorna du har kvar på bakplåtspapper. Lägg de små rundlarna bredvid. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i ca 10 minuter. Låt svalna.
  3. Fyllning: Skala räkorna och skär laxen i små tärningar. Vispa grädden fast och blanda ner crème fraiche. Blanda med räkor, lax, dill, gräslök och svartpeppar.
  4. Lägg fyllningen i ”korgarna”. Servera med t ex ruccolasallad, tomater, gurka och rödlök i skivor. Gott till är vitt vin.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.