- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
God förrätt med skaldjur, som går bra förbereda
Instruktioner
- Ugn 200 grader.
- Korgarna:
Kavla plattorna, så de blir lite större.
På ena halvan per platta ta med ett runt mått ut 8 rundlar med diameter ca 8 cm. Tryck ut en ring med diameter 5 cm i mitten på 4 av rundlarna. Lägg de 4 ringarna på de 4 platthalvorna du har kvar på bakplåtspapper. Lägg de små rundlarna bredvid.
Pensla med uppvispat ägg. Grädda i ca 10 minuter.
Låt svalna.
- Fyllning:
Skala räkorna och skär laxen i små tärningar.
Vispa grädden fast och blanda ner crème fraiche.
Blanda med räkor, lax, dill, gräslök och svartpeppar.
- Lägg fyllningen i ”korgarna”.
Servera med t ex ruccolasallad, tomater, gurka och rödlök i skivor.
Gott till är vitt vin.
Publicerat den
5 januari 2017
Liknande recept
Skriv kommentar