Gör succé med smörgåstårta. En klassiker som håller än i dag.
Instruktioner
- Smula kavringen i matberedare med kniv. Rör samman med det smälta matfettet. Tryck ut den första omgången i en form med löstagbar botten. Gör iordning en andra omgång och ställ åt sidan. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
- Hacka lax och räkor grovt. Blanda med kesella, gräddfil, rom och dill. Smaka av med salt och peppar.
- Krama ur gelatinbladen och rör ner i smeten. Häll i formen och jämna till.
- Häll kavringröran över och platta till den. Ställ kallt att stelna.
- Bred en blandning av crème fraiche och mango chutney över tårtan.
- Skala och tärna mangon. Kärna ur och skiva chilifrukten mycket fint och blanda med mangon. Bred över tårtan. Garnera med skalade räkor runt kanten. Lägg rucola och skivad kumquats i mitten.
Publicerat den
29 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar