Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räk- och laxsmörgåstårta

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Gör succé med smörgåstårta. En klassiker som håller än i dag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula kavringen i matberedare med kniv. Rör samman med det smälta matfettet. Tryck ut den första omgången i en form med löstagbar botten. Gör iordning en andra omgång och ställ åt sidan. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Hacka lax och räkor grovt. Blanda med kesella, gräddfil, rom och dill. Smaka av med salt och peppar.
  3. Krama ur gelatinbladen och rör ner i smeten. Häll i formen och jämna till.
  4. Häll kavringröran över och platta till den. Ställ kallt att stelna.
  5. Bred en blandning av crème fraiche och mango chutney över tårtan.
  6. Skala och tärna mangon. Kärna ur och skiva chilifrukten mycket fint och blanda med mangon. Bred över tårtan. Garnera med skalade räkor runt kanten. Lägg rucola och skivad kumquats i mitten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.