En rätt jag lärde mej för ca 20 år sedan när jag arbetade på en gruppbostad och vi skulle göra något fredagsmys.
Jättegott!
Instruktioner
- Koka riset enl instruktioner på paketet. Låt kallna helt.
- Smörj en sockerkaksform med hål i mitten (gärna en med löstagbar kant) med neutral olja, t ex rapsolja.
Skala räkorna, dela krabbstick och sparris i bitar jämnstora med räkorna.
Tina ärtorna snabbt genom att hälla kallvatten över dem.
Hacka dillen.
Blanda ned alltsammans i riset och häll i gräddfilen så det blir en kladdig men inte lös röra. Tillsätt ev lite mer gräddfil om den känns för torr.
Tryck ned röran och packa hårt i sockerkaksformen.
Täck med plastfilm och låt stå ett par timmar, gärna över natt.
- Vänd kransen upp- och ned på ett fat och garnera med några dillkvistar.
- Blanda samman ingredienserna till såsen och servera till.
Bjud även på ett gott bröd med smör och ost till kransen.
Publicerat den
30 maj 2010
Liknande recept
Skriv kommentar