Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räkaladåb med sockerärtor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Dessa räkor och sockerärtor är inbäddade i genomskinliga små torn. Istället för sockerärtor kan du ta broccoli eller romanescobuketter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blöt upp gelatinet i kallt vatten. Skala moroten och skär i små tärningar. Halvera paprikan på längden, kärna ur, skölj och skär i små tärningar. Snoppa sockerärtorna och skölj dem. Blanchera varje grönsak för sig i kokande lättsaltat vatten i ungefär 3 minuter, spola dem med kallt vatten, låt rinna av.
  2. Smaka av buljongen med citronsaft, salt och peppar. Lägg det blötlagda gelatinet i en liten kastrull, lös upp det på svag värme under omrörning. Blanda ner i buljongen. Häll så mycket buljong i 4 portionsformar att bottnarna täcks. Ställ dem i kylskåp i ca 20 minuter, tills buljongblandningen stelnat.
  3. Spola av räkorna med kallt vatten i ett durkslag, torka av dem. Blanda omväxlande grönsaker och räkor med lite buljong i formarna. Låt varje lager stelna i kylskåp. Avsluta med ett skikt buljong.
  4. Låt aladåben stelna i kylskåpet i minst 3 timmar, ställ formarna helt kort i hett vatten, stjälp försiktigt upp dem och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.