- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Riktigt goda räkbakelser, mycket mättande.
Instruktioner
- Ta ut rundlar ur bröden, ca 7 cm diameter.
- Skala räkorna, ta undan 12 till garnering. Hacka resten av räkorna. Hårdkoka äggen. Skala och hacka dom.
- Blanda samman gräddfilen med majonnäs, smaka av med salt och peppar. Ta undan ca 1/4 av blandningen. Blanda resten med räk- och ägghack samt lök.
- Fördela röran mellan bröden och lägg ihop dem tre och tre. Bred resten av blandningen runt om och ovanpå bakelserna. Tryck fast rikligt med dill runt kanterna.
- Garnera med de sparade räkorna, rom, citron och dillkvist.
- För allergiker:
Anpassa brödet vid allergi. Byt ut gräddfilen mot sojabaserad crème fraiche, sk sour supreme och använd äkta majonnäs om du inte tål mjölk eller laktos. Använd enbart gräddfil om du inte tål ägg. Uteslut äggen.
Publicerat den
12 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
hej jag bjöd på räkbakelsen som förrätt till nyår den blev mycket omtyckt och den var jätte god.