Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räkbakelse

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Riktigt goda räkbakelser, mycket mättande.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta ut rundlar ur bröden, ca 7 cm diameter.
  2. Skala räkorna, ta undan 12 till garnering. Hacka resten av räkorna. Hårdkoka äggen. Skala och hacka dom.
  3. Blanda samman gräddfilen med majonnäs, smaka av med salt och peppar. Ta undan ca 1/4 av blandningen. Blanda resten med räk- och ägghack samt lök.
  4. Fördela röran mellan bröden och lägg ihop dem tre och tre. Bred resten av blandningen runt om och ovanpå bakelserna. Tryck fast rikligt med dill runt kanterna.
  5. Garnera med de sparade räkorna, rom, citron och dillkvist.
  6. För allergiker: Anpassa brödet vid allergi. Byt ut gräddfilen mot sojabaserad crème fraiche, sk sour supreme och använd äkta majonnäs om du inte tål mjölk eller laktos. Använd enbart gräddfil om du inte tål ägg. Uteslut äggen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • fiskar 17 januari 2010

    hej jag bjöd på räkbakelsen som förrätt till nyår den blev mycket omtyckt och den var jätte god.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.